B.J. van Pelt

 

Contact: B.vanPelt@yulius.nl, T 06-18728543
Functie: promovendus, psycholoog
Locatie:  Yulius Academie
Bij Yulius sinds: februari 2012

 

B.J. van Pelt heeft aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam de opleiding Biologische en Cognitieve Psychologie gevolgd. Voor zijn afstudeeronderzoek is hij in 2012 terecht gekomen bij de Yulius Academie waar de stage bestond uit het geven van neurofeedback- en sporttrainingen bij kinderen met ADHD, resulterende in de master thesis; Working Memory in Children with ADHD; A Comparison Between Neurofeedback- and Pharmacological Interventions. De omgang met de jongeren, de trainingen en het wetenschappelijke aspect vond B.J. dermate interessant dat hij bij de Yulius Academie is blijven werken, met ook de ambitie om later soortgelijk werk te blijven doen. Met heel veel plezier heeft B.J. ook bij Thin Bizzy sporttrainingen verzorgd.

Aan de Yulius Academie is B.J. verder verbonden aan de projecten Accept!, DISCoVR en de EEG-studie naar emotieregulatie bij autisme. Daarnaast is hij coördinator van het autisme expertisecentrum.

 

Wetenschappelijke interesses:
Virtual Reality (VR) & E-Health, emotieregulatie problematiek, slaapstoornissen bij autisme en klinische trials.

 

Vaardigheden:
Klinische trials, SPSS, databewerking, data-analyse, statistiek, projectmanagement, ROM, sport, biologische en cognitieve psychologie.

 

Lopende projecten:

  • Emotieregulatie bij autisme
  • Accept!
  • DISCoVR

 

Afgeronde projecten:

  • Melatoninestudie
  • Beat-it
  • SynQuest
Discipline: 
Onderzoeker