Stephanie de Kwant

 

Contact: S.deKwant@yulius.nl, T 06-18728532
Functie: orthopedagoog
Locatie: Yulius Academie
Bij Yulius sinds: augustus 2017

 

Na het afronden van de opleiding Clinical Psychology in 2015 is Stephanie gestart met de master Clinical Child and Adolescent Psychology aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Haar praktijkstage en onderzoeksstage heeft zij gedurende deze master binnen diverse afdelingen van Yulius gedaan. Voor haar onderzoeksstage heeft ze meegewerkt aan het Milestone onderzoek bij de Yulius Academie. De stage bestond uit het werven van nieuwe deelnemers en het doen van de eerste metingen bij deelnemers die al meededen.

Vanaf augustus 2017 is Stephanie  werkzaam bij de Yulius Academie als junior onderzoeker en orthopedagoog. Zij houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van e-learnings voor orthopedagogen en docenten in het speciaal onderwijs. Daarnaast verrichtte zij kwalitatief onderzoek naar de doorontwikkeling van de huidige FACT Jeugd en Gezin methodiek. Naar aanleiding hiervan geeft zij trainingen aan FACT Jeugd en Gezin medewerkers.

 

Lopende projecten:

  • Doorontwikkeling FACT Jeugd en Gezin
  • Speciaal onderwijs (e-learning voor orthopedagogen en docenten)

 

Wetenschappelijke interesses:

Onderwijs, gezinswerk en leer- en gedragsproblemen bij kinderen.

 

Vaardigheden:

Kwalitatief/kwantitatief onderzoek, schrijven, dataverzameling en data-analyse, SPSS, het ontwikkelen en geven van trainingen en psychologisch onderzoek.

Discipline: 
Orthopedagoog