Frieda Boudesteijn

 

Frieda Boudesteijn

 

Contact: f.boudesteijn@yulius.nl

Functie: Ontwikkelaar Ik Puber- training, supervisor en trainer

Locatie: Yulius Academie en Poli Autisme

Bij Yulius sinds: 2002

 

 

 

 

Na het behalen van haar Bachelor of Social Work, is Frieda Boudesteijn direct aan de slag gegaan binnen de Autisme afdeling van Yulius. Tijdens het opzetten van een dagbehandeling voor jongeren met een ASS en gedragsproblemen, merkte zij al gauw dat er een behoefte was aan een individuele, gestructureerde training op het gebied van psychoseksuele vorming. Naar aanleiding hiervan is zij begonnen aan het ontwikkelen van de Ik Puber training. Door de jaren heen heeft zij zichzelf bijgeschoold middels het afronden de Post HBO opleiding Seksuologie en het volgen van diverse cursussen en intervisiebijeenkomsten en is zij steeds meer gespecialiseerd geraakt in het bieden van psychoseksuele begeleiding aan deze doelgroep. Sinds 2008 werkt zij voor de poli Autisme en de Yulius Academie waar vanuit zij de Ik Puber training samen met haar collega’s en cliënten heeft kunnen professionaliseren.

 

Wetenschappelijke interesse:

Autismespectrumstoornissen: de psychoseksuele ontwikkeling, puberteit en eetproblemen.

 

Lopende projecten:

  • Het Ik Puber- onderzoek: Een onderzoek naar de effecten van de Ik Puber- training

 

Publicaties:

Boeken

Psychoseksuele ontwikkeling bij adolescenten met een autismespectrumstoornis, Ik Puber- training. F.Boudesteijn, E.J.M van der Vegt, K.Visser, N.Tick, A. Maras. Koninklijke Van Gorcum; 2011. ISBN 978-90-232-4908-5

 

Verder:

Naast haar functie bij Yulius heeft Frieda Boudesteijn een eigen praktijk ‘Praktijk Frieda’ van waaruit zij diverse workshops geeft en kinderen en volwassenen met overgewicht, eetproblemen en/of sociaal emotionele problemen begeleidt.


 

Discipline: 
Ontwikkelaar, supervisor, trainer