PEERS-cursus dr. Laugeson

 

Van maandag 30 juni tot en met woensdag 2 juli organiseerde Yulius Autisme en de Yulius Academie een bijzondere cursus: ‘PEERS program – to improve social skills in young people with ASD’. Deze cursus werd gegeven door dr. Elisabeth Laugeson, klinisch psycholoog UCLA (Amerika).

 

De UCLA PEERS Intervention is een evidencebased sociale vaardigheidstraining voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met autisme die geïnteresseerd zijn in de manier waarop je vriendschappen sluit en vriendschappen onderhoudt.
De training wordt gegeven in twaalf landen en richt zich ook op de ouders met het oog op generalisatie van aangeleerde vaardigheden. 
De sociale vaardigheden worden op een natuurlijke, niet gekunstelde manier aangeleerd, waardoor het veel aansprekender is dan de meeste toegepaste sociale vaardigheidstrainingen. Er is ook veel aandacht voor gebruik van sociale media door jongeren. 
Yulius Autisme is bezig de licentie te verkrijgen voor de implementatie van de PEERS-interventie voor het Nederlandse taalgebied en is al gestart met de voorbereidinge van de implementatie van de training.
De driedaagse cursus van dr. Elisabeth Laugeson zat vol en was een groot succes.
De aanwezige professionals kregen door de crusus een zeer leerzaam kijkje in de keuken van PEERS en mogen zichzelf nu ‘PEERS Certified Provider’ noemen.

Cursus gemist?

Kijk op www.yuliusautismeexpertisecentrum.nl voor het aanbod van ons kenniscentrum en blijf op de hoogte van upcoming events!