Milestone bereikt gewenst aantal deelnemers

Milestone - Yulius Academie

 

Met een totaal van 166 is het voorgenomen aantal van 160 deelnemende jongeren aan Milestone gehaald! Hiermee is een eerste mijlpaal in het internationale onderzoek naar de overgang van de jeugd-GGZ naar de volwassenen-GGZ volbracht.

 

De laatste maanden was het spannend of het voorgenomen ‘’target’’ behaald zou worden. Maar in november en december heeft het onderzoeksteam onder leiding van Larissa van Bodegom (Yulius) en Suzanne Gerritsen (EMC) nog een flinke inhaalslag gemaakt. In de 14-maanden durende wervingsperiode hebben de onderzoekers, behandelaren én 18 stagiaires 166 jongeren enthousiast gemaakt om mee te doen aan Milestone.

 

Deze bijna 18-jarige jongeren zijn afkomstig van acht GGZ-instellingen in Nederland: Yulius, EMC, Virenze, Mondriaan, Lucertis, GGZ WNB, de Jutters en Emergis. Het onderzoeksteam volgt hen gedurende twee jaar, waarin zij vier meetmomenten hebben. Tijdens deze metingen krijgen ze een interview en vullen ze (net als hun ouders en behandelaar) diverse vragenlijsten in over school, werk, hun functioneren en de zorg die ze krijgen.

 

Ook in zeven andere Europese landen is er hard gewerkt. Dat maakt dat het uiteindelijke aantal deelnemende jongeren in Europa uitkomt op 1073. Met dit aantal is er een goede basis om halverwege 2017 met de eerste resultaten te komen. De onderzoekers kunnen dan de groep 18-jarigen die zorg heeft in Europa beschrijven, weten hoe het met hen gaat en of ze klaar zijn voor een eventuele overstap naar de volwassenenzorg.

 

Het onderzoeksteam wil alle behandelaren binnen Yulius enorm bedanken voor hun inzet aan dit belangrijke onderzoek!