Meld u nu aan voor de masterclass Autisme & Seksualiteit!

 

De masterclass

De tweedaagse masterclass Autisme & Seksualiteit is bedoeld voor professionals die werken met adolescenten met een autismespectrumstoornis. Door middel van kennisoverdracht, diverse oefeningen rondom de attitude van de trainer en het bespreken van casuïstiek en dilemma's worden professionals bekend gemaakt met de seksuele ontwikkeling in het algemeen en de problemen waarmee jongeren met een autismespectrumstoornis te maken kunnen krijgen tijdens de puberteit en psychoseksuele ontwikkeling.


 

Voor wie

De masterclass is bedoeld voor hbo-plussers (SPH, maatschappelijk werk, psychologen, orthopedagogen etc). De training wordt sterk aanbevolen voor beginnende trainers om zich voorafgaand aan het aanbieden van de Ik Puber-training bij te scholen. Daarnaast wordt de Ik Puber-training en de manier waarop de trainer te werk kan gaan binnen het geven van de Ik Puber-training uitgebreid behandeld.


 

Inhoud

Door kennisoverdracht, diverse oefeningen en het bespreken van casuïstiek en dilemma's worden trainers opgeleid om optimaal gebruik te kunnen maken van het trainingsmateriaal. De Train-de-trainer module bastaat uit intervisiebijeenkomsten, waarbij casussen kunnen worden ingebracht en met andere trainers ervaringen en moeilijkheden kunnen worden besproken onder leiding van één van de auteurs van de Ik Puber-training. Een vorm van supervisie en/of intervisie is voor iedere trainer van belang; zelfs zeer ervaren trainers profiteren van het delen van inzichten en (praktijk)ervaringen met andere trainers. Zowel de thematiek van de Ik Puber-training als de doelgroep waarmee gewerkt wordt doen een beroep op het inlevingsvermogen en aanpassingsvermogen van de trainer. Daarnaast kan de trainer ook zelf te maken krijgen met zijn of haar persoonlijke grenzen en/of weerstand gedurende het geven van de training, wat binnen supervisie en intervisie kan worden besproken.


 

Kosten

De kosten voor deze tweedaagse training zijn voor werknemers van Yulius €287 en voor externe professionals €585 (inclusief de handleiding van de Ik Puber-training).


 

Locatie

De training kan worden gegeven op verschillende Yulius-locaties, bijvoorbeeld in Dordrecht, maar indien gewenst ook op een externe locatie. Daarnaast is het ook mogelijk de training incompany aan te bieden.


 

Neem voor meer informatie contact op met

Kirsten Visser

T 088 40 56 961

E K.Visser@yulius.nl