Eerste Masterclass PowerCoaching succesvol

PowerCoaching, Masterclass, 11 februari 2016, ADHD, training

 

De eerste masterclass Powercoaching die op 11 februari plaatsvond in theater het Kruispunt in Barendrecht is succesvol verlopen. Vierentwintig enthousiaste medewerkers van Yulius werden die dag klaargestoomd als nieuwe PowerCoach. Het coachingsprogramma richt zich op jongeren met ADHD tussen de 12 en 18 jaar.

 

De ontwikkelaars en auteurs van het boek PowerCoaching gaven de training: Athanasios Maras, kinder- en jeugdpsychiater en directeur van de Yulius Academie, en projectleider en uitvoerend PowerCoach Sophie Kapiteijn, psycholoog-onderzoeker bij de Yulius Academie.

 

Athanasios Maras trapte de dag af met een theoretische inleiding, waarin hij o.a. sprak over de problemen waar jongeren met ADHD in de puberteit tegenaan lopen en hoe PowerCoaching daarop aangrijpt. Denk aan  leerproblemen, onzekerheid, onderhouden van relaties, reguleren van emoties en moeite met organiseren en plannen. Ook de vernieuwende aanpak van de behandeling kwam aan de orde: PowerCoaching is de enige behandeling die specifiek voor jongeren is ontwikkeld en zich richt op meerdere probleemgebieden.

 

Rollenspellen

Na deze theoretische ochtend gingen de deelnemers zelf met opdrachten aan de slag, door middel van rollenspellen. Yvette Konijnendijk en Esther Mertens, beide ervaren Powercoaches begeleidden hen hierbij. In de rollenspellen werd vol enthousiasme geacteerd en sommige deelnemers ontpopten zich tot ware ADHD-jongeren.

 

Terugkomdag

De deelnemers waren positief over de methodiek en de duidelijke uitleg in zowel de handleiding als het bijbehorende werkboek. Zij gaan nu aan de slag om het geleerde te oefenen in de praktijk. Op 7 april wordt de volledige training van PowerCoaching afgesloten met een terugkomdag. Daarin kunnen de cursisten hun ervaringen met de methodiek bespreken en krijgen ze de laatste tips om als gecertificeerd PowerCoach aan de slag te gaan.

 

Voor meer informatie over PowerCoaching klik hier