Eerste ConsenseP-symposium goed bezocht

 

Het ConsenseP-symposium over pleegzorg, trauma en hechting, dat op 4 november plaatsvond, is goed bezocht. Ruim 70 mensen, waaronder een grote Yulius-delegatie nam deel aan de plenaire lezingen en de workshops.

 

Het was de eerste keer dat het ConsenseP-netwerk, gecoördineerd door de Yulius Academie, een symposium organiseerde. Eerder kwamen leden van deelnemende instellingen in kleine groepjes bij elkaar om kennis en informatie uit te wisselen.

 

Op het programma stonden twee plenaire lezingen en daarna konden de deelnemers kiezen tussen diverse workshops, op het gebied van onderzoek en behandeling. De hand-outs van de presentaties zijn terug te lezen op https://www.consensep.nl/nl/presentaties.  

 

De deelnemers beoordeelden de plenaire lezingen en het symposium als geheel met een 7,7. Ook de workshops kregen bijna allemaal een cijfer tussen de 7 en 8. Interessant, leerzaam, verdiepend, afwisselend, relevant en goed georganiseerd, aldus een greep uit de reacties. Verbeterpunten neemt de organisatie uiteraard ook mee.

 

Een geslaagde dag, die voor herhaling vatbaar is!

 

ConsenseP is een gezamenlijk netwerk op het gebied van trauma, hechting en pleegzorg tussen hulpverlenende instellingen enerzijds en wetenschappelijke instellingen anderzijds. Meer informatie: www.consensep.nl