P-Opleiding

 

Yulius is een ggz-organisatie die ook erkend is als opleidingsinstelling voor vier p-opleidingen: de opleiding tot GZ-psycholoog, de opleiding tot psychotherapeut, de opleiding tot klinisch psycholoog en de opleiding tot klinisch neuropsycholoog. De P-opleiding biedt diverse opleidingsplaatsen aan, zowel voor kinderen en jeugd als voor volwassenen en ouderen. Yulius biedt dynamische werkplekken en een prettige werksfeer met volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Er is veel aandacht voor een goede balans tussen werk en privé.

 

De opleiding tot Psychotherapeut

De postdoctorale opleiding tot psychotherapeut is een 4-jarige opleiding. De opleiding bestaat uit een cursorisch deel van 580 uur onderwijs en een praktijkdeel van 3.050 uur werkervaring.  Yulius biedt ook de verkorte, 3-jarige, opleiding tot psychotherapeut voor degenen die al een GZ-registratie hebben.  Voor hen bestaat  de opleiding uit een cursorisch deel van 377 uur voor differentiatie K&J en 394 uur voor de differentiatie V&O. Het praktijkdeel bestaat uit 1.725 uur. U volgt in de regel één dag per twee weken onderwijs.

 

De opleiding tot Klinisch Psycholoog

De opleiding tot klinisch psycholoog is een specialistische 4-jarige opleiding voor degene die al een GZ-registratie heeft. De opleiding tot klinisch psycholoog is gericht op het verwerven van specialistische kennis en vaardigheden op het gebied van de gezondheidszorgpsychologie: diagnostiek, behandeling (waaronder psychotherapie) en onderzoek & innovatie. Tevens is de opleiding gericht op kennis en vaardigheden van management en organisatie van zorginstellingen. De opleiding duurt vier jaar en bestaat uit een cursorisch deel van 605 uur en een praktijkdeel van 3240 uur.

 

De opleiding tot Klinisch Neuro Psycholoog

De specialistische opleiding tot klinisch neuropsycholoog is een 4-jarige opleiding die voortbouwt op de postmaster opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. In de opleiding verwerf je uitgebreide kennis van de relatie tussen hersenen en gedrag: diagnostiek, behandeling en wetenschappelijk onderzoek & innovatie. Daarnaast is de opleiding gericht op kennis van en vaardigheden in management en organisatie van zorginstellingen. Binnen drieënhalf jaar volg je het cursorische programma. De lessen vinden eenmaal per vier weken plaats bij de RINO Groep in Utrecht, in cursusblokken van twee achtereenvolgende dagen. Het praktijkopleidingsprogramma heeft een totale omvang van 3.240 uur. Daarnaast maakt 260 uur supervisie en werkbegeleiding deel uit van de praktijkopleiding.

 

Opleidingsplaatsen

Yulius biedt jaarlijks diverse opleidingsplaatsen aan, als vacature te vinden op de Yulius website. Het traject van de praktijkopleiding wordt door de praktijkopleider vooraf met de deelnemer vastgesteld. De werkzaamheden kunnen binnen verschillende afdelingen plaatsvinden. Yulius verzorgt de werkbegeleiding en supervisie die bij de opleiding horen.

 

Contactpersoon:

Andrea IJff, Secretaresse
Tel.: 088 405 4551