P-Opleiding

 

Yulius is een GGZ-organisatie die ook erkend is als opleidingsinstelling voor drie p-opleidingen: de opleiding tot gz-psycholoog, de opleiding tot psychotherapeut en de opleiding tot klinisch psycholoog. De P-opleiding biedt diverse opleidingsplaatsen aan, zowel voor de gebieden kinderen en jeugd als voor volwassenen en ouderen. Yulius biedt dynamische werkplekken en een prettige werksfeer met volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Er is veel aandacht voor een goede balans tussen werk en privé.

 

De opleiding tot GZ Psycholoog

De postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog is een 2-jarige opleiding. De opleiding bestaat uit een cursorisch deel van 480 uur onderwijs en een praktijkdeel van 2790 uur werkervaring. U volgt in de regel één dag per week onderwijs.
 

De opleiding tot Psychotherapeut

De postdoctorale opleiding tot psychotherapeut is een 4-jarige opleiding. De opleiding bestaat uit een cursorisch deel van 580 uur onderwijs en een praktijkdeel van 3000 uur werkervaring. Yulius biedt ook de verkorte opleiding tot psychotherapeut voor degenen die al een gz-registratie hebben. Voor hen bestaat  de opleiding uit een cursorisch deel van 380 uur en een praktijkdeel van 1725 uur. U volgt in de regel één dag per  twee weken onderwijs.

 

De opleiding tot Klinisch Psycholoog

De opleiding tot klinisch psycholoog is een specialistische opleiding voor degene die al een gz-registratie hebben. De opleiding tot klinisch psycholoog is gericht op het verwerven van specialistische kennis en vaardigheden op het gebied van de gezondheidszorgpsychologie: diagnostiek, behandeling (waaronder psychotherapie) en onderzoek & innovatie. Tevens is de opleiding gericht op kennis en vaardigheden van management en organisatie van zorginstellingen. De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een cursorisch deel van 605 uur en een praktijkdeel van 3240 uur.

 

Opleidingsplaatsen

Yulius biedt jaarlijks diverse opleidingsplaatsen aan, als vacature te vinden op de Yulius website. De vacatures verschijnen ongeveer 6 maanden van te voren en externe vacatures worden ook op de website van het Spion geplaatst. Het traject van de praktijkopleiding wordt door de praktijkopleider vooraf met de deelnemer vastgesteld. De werkzaamheden kunnen binnen verschillende afdelingen plaatsvinden.Yulius verzorgt de werkbegeleiding en supervisie die bij de opleiding horen.

 

Het onderwijs

Het onderwijs voor alle opleidingen wordt georganiseerd vanuit de Centrale Rinogroep en gegeven door ervaren docenten uit de praktijk en/of de universiteit. In het praktijkdeel van de opleiding  wordt u begeleid door een praktijkopleider, supervisoren en werkbegeleiders. De hoofdopleider is eindverantwoordelijk voor uw opleiding. Uw studievoortgang, ook van de praktijkopleiding, wordt regelmatig getoetst en door de examencommissie beoordeeld.

 

Meer informatie
De psychologen die bij Yulius hun vervolg-opleiding gaan volgen, worden aangesteld conform de CAO. De onderwijsdag vindt plaats in eigen tijd en Yulius vergoedt een deel van het collegegeld. Voor meer informatie over deze opleiding kunt u contact opnemen met het opleidingssecretariaat via telefoonnummer 088 40 54 551 of via e-mailadres A.IJff@yulius.nl.